Neues_Logo_Jassy.png
Aktuell
Die Stiftung mana in mana hat in den letzten fünf Jahren ihre Ziele zum grossen Teil erreichen können. Aus diesem Grund wird sie sich per Ende 2019 aus ihrem Engagement in Corbasca zurückziehen.
Mehr dazu.

Projecte curente

Proiecte curente

În conformitate cu liniile directoare deja menționate, obiectivele principale ale Fundaţiei Mână în mână se referă la:
• servicii de sănătate
• educație
• asistență socială
• crearea de locuri de muncă locale

În comuna Corbasca introducem pas cu pas următoarele servicii:
Ø introducerea de servicii para-medicale și de îngrijire la domiciliu
Ø sprijinul unui centru de zi pentru copii, și
Ø evaluarea posibilităților de a crea locuri de muncă în agricultură prin constituirea de cooperative de micro-finanțare aflate în proprietatea beneficiarilor.

Se are în vedere ca întreaga populație locală, de la cel mai tânăr până la cel mai batrân locuitor, din Corbasca să beneficieze de acest ajutor sustenabil şi instituționalizat.  
Project Copii implicați pentru un viitor mai bun în comuna Corbasca
Project Photovoice
 Începând cu luna aprilie 2018, timp de 10 luni, copiii din comuna Corbasca, județul Bacău se vor putea implica pe plan civic în identificarea și soluționarea problemelor din comunitatea lor. Printr-un proiect Photovoice - “Copii implicați pentru un viitor mai bun în comuna Corbasca”, în valoare de 60.000 lei și finanțat prin Fondul pentru Inovare Civică, copiii vor putea capta imagini care să surprindă cel mai bine problemele cu care se confruntă în propria comunitate.  Proiectul este implementat de Fundația Mână în Mână din Bacău în parteneriat cu Primăria Comunei Corbasca și Fundația de Sprijin Comunitar din Bacău.  Astfel, 45 de copii din cadrul Clubului cu Lipici Scărișoara (aflat în administrarea partenerului – Fundația de Sprijin Comunitar) și  45 elevi ai Șc. Gimnaziale Băcioiu vor fi implicați într-un program de photovoice și implicare comunitară. Aceștia vor fotografia problemele comunității în care trăiesc, le vor discuta în cadrul unor întâlniri periodice și vor găsi soluții împreună, iar la final vor prezenta toată activitatea reprezentanților U.A.T. și împreună cu aceștia vor soluționa problemele menționate.

Proiectul “Copii Implicați pentru un viitor mai bun în comuna Corbasca”, este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile in parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries.
Vă rugăm să ne ajutaţi să realizăm cu succes proiectele noastre prin co-finanțarea acestora prin intermediul unei donaţii de la tine.

Cont de donație:

Zürcher Kantonalbank
Fundaţia mână în mână
IBAN-Nr. CH43 0070 0110 0050 5431 3

Multe mulțumiri în avans!