Neues_Logo_Jassy.png
Aktuell
Die Stiftung mana in mana hat in den letzten fünf Jahren ihre Ziele zum grossen Teil erreichen können. Aus diesem Grund wird sie sich per Ende 2019 aus ihrem Engagement in Corbasca zurückziehen.
Mehr dazu.

Despre noi

Despre noi

Fundaţia Mână în mână este o organizație de ajutor social în favoarea persoanelor aflate în dificultate și în nevoie.

Acesta a fost constituită în 2014 de către Gabriela și Ronnie BUHR în conformitate cu legile și reglementările elvețiene. Domiciliul acestuia este în comunitatea elvețian Wollerau și capitalul social inițial este de până la 100.000 de franci elvețieni. -. Fundația se află sub președinția lui Ronnie BUHR, rezident în CH-8832 Wollerau.

Fundaţia Mână în mână are conturile sale verificate de către compania de audit Compaudit AG din Zug și este sub supravegherea guvernamentală a Autorităților Federale Elvețieni. Fundația este scutită de impozit. Donațiile pot fi deduse din impozitul pe venit.

Persoanele aflate la nevoie care locuiesc în județul  Bacău sunt asistate cu ajutor umanitar sub îndrumarea lui Ronnie Bühr împreună cu mulți alţi susținători.

Fundaţia Mână în mână are ca scop oferirea de ajutor pentru cei care sunt în nevoie, în principal prin lupta împotriva sărăciei și suferinței, prin introducerea de activități instituționalizate în sectorul de sănătate și de îngrijire personală, educație, locuri de muncă sigure și promovarea condițiilor de viață decente.

Fundaţia Mână în mână oferă beneficiarilor săi următoarele servicii:
• Colectarea și distribuirea de bunuri donate pentru utilizarea de zi cu zi
• ajutor personal și financiar față de indivizi și familii
• Co-finanțarea proiectelor locale de a construi sau de a îmbunătăți infrastructurile în favoarea comunităților
• Sprijin acordat întreprinderilor private și de stat care au obiective similare cu cele ale Fundaţiei mână în mână
• Construirea unui sistem de servicii para-medicale și de îngrijire la domiciliu de bază afiliat cu serviciile sociale
• Promovarea educației de bază și formării profesionale
• Crearea de locuri de muncă locale
• Ajutor umanitar, sub orice titlu, în scopul de a promova condiții de viață demne.

Prioritățile constau în sprijinirea activităților în județul Bacău, în regiunea de nord-est din România, inițial în comuna Corbasca, care cuprinde 7 sate.

Înființarea de asistență para-medicală și îngrijire la domiciliu este cea mai mare prioritate în comunitatea din Corbasca, împreună cu sarcina de a promova educația de bază și formarea profesională.

În plus, Fundaţia Mână în mână sprijină autoritățile locale pentru a aduce structurile și procedurile lor la standarde contemporane.

Spitalul de Psihiatrie din Gâşteni în comuna Răcăciuni, cu 250 de pacienţi, va primi sprijinul fundației.

Cel mai important scop al Fundaţiei Mână în mână este ca toate donațiile să fie alocate  spre beneficiul deplin al acelor oameni care suferă de sărăcie și au nevoie de o mână de ajutor.

Administratorii, precum și comitetul de experți prestează servicii ne-remunerate către fundație.
Ronnie Buehr 1
Ronnie BUHR, economist de afaceri, lic.oec.
Președinte al consiliului de administrație,
pentru că
ca cetățean străin din Elveția și ca antreprenor activ pe plan internațional, ştiu din experiență proprie, că atât comunitățile de afaceri, precum și fiecare dintre noi trebuie să își îndeplinească responsabilitățile lor sociale spre binele societății și să ne implicăm personal în acest sens.
Telefon: Acasă: 044 784 77 02, Mobil: 079 544 59 58
E-mail ronnie.buehr @ manainmanan.org
2006 ev Gaby Ronnie
Gabriela BUHR, antreprenor.
Membru al consiliului,
Pentru că,
Împreună cu familia mea susțin pe deplin idealurile fundatiei pentru a ajuta oamenii care sunt în nevoie și suferință.
Telefon: Acasă: 044 784 77 02, Oficiul: 041 760 23 32, Mobil: 079 236 90 50
E-mail gabriela.buehr @ manainmana.org
DSC00035
Markus BUHR, LIC. phil. eu
Membru al consiliului de administrație, responsabil de comunicare,
Pentru că,
demnitatea unei ființe umane este foarte importantă pentru mine. De aceea, aș dori să ajut pe toți cei care, fără vina lor trebuie să trăiască în sărăcie extremă, să aibă acces la condiții mai bune de trai pentru ei și familiile lor.
Tel: 079 506 55 05
Email markus@buehr.ch
Andreas Buehr
Andreas BUHR, LIC.
Membru al consiliului de administrație, responsabil cu finanțele,
Pentru că,
este important pentru mine, ca toată lumea - tineri sau bătrâni – să poată trăi în condiții demne și să pot garanta că toate donatiile ajung la beneficiarii Fundaţiei Mână în mână, în mod direct și în totalitate.
Tel: 079 396 84 17
Email andreas@buehr.ch
Gabriela Achihai
Gabriela Achihai, dipl. Eng.
Președintele FSC-Fundaţia de sprijin comunitar
pentru că
vrem să trăim într-o țară în care drepturile omului sunt respectate și cetățenii au acces egal și nediscriminatoriu la servicii adecvate, oferite de profesioniști din comunitatea lor.
Tel: (004) 0234585658
Email fsc@fsc.ro
Organizare și Management

Fundația este în exclusivitate o organizație pentru ajutor umanitar non-profit (ONG).

Fundaţia Mână în mână poate conta pe cunoștințele de specialitate și expertiza consiliului de experți și mulți voluntari.

Următoarele persoane sunt membri ai consiliului de administrație al Fundaţia Mână în mână si  lucreaza onorific pentru organizaţie:

În România, fundația poate conta pe sprijin oferit de

Pentru a asigura realizarea obiectivelor menționate anterior, a fost constituită o fundație fiica sub numele de Fundatia mana @ mana cu domiciliul în Bacău.

Toate proiectele sunt realizate in-house sub supravegherea Fundaţiei Mână în mână și managementul operațional al Fundaţiei mana @ mana, în colaborare cu fundaţia locală FSC - Fundaţia de sprijin comunitar. Acest lucru se va întâmpla cel puţin până când proiectele devin sustenabile din punct de vedere financiar şi organizatoric, ceea ce le permite supravieţuirea lor independentă pe termen lung.

Pentru a asigura realizarea proiectelor în curs, Fundaţia Mână în mână deleagă toate activitățile operaționale către organizaţia fiica Fundatia @ mana mana, care, în numele său beneficiază de expertiza locală a partenerului acesteia FSC - Fundatia de sprijin comunitar.
FSC Fundatia de Sprijin Comunitar
Partenerul nostru de legătură din Bacau, România
Mai multe informaţii despre această fundație de renume pot fi găsite în link-ul www.fsc.ro